Paris
London
New York
Thursday, 23 May, 2019
Last Update 10:25
00:00    |    24/05/2018

Iran: Ayatollahul Khamenei acuză SUA de nerespectarea angajamentelor şi avertizează că Trump va dispărea din istorie

Ayatollahul Ali Khamenei, conducătorul suprem al Iranului, a acuzat miercuri Statele Unite de încălcarea acordului nuclear cu Teheranul, informează Reuters.

În primele remarci publice după ce secretarul de stat american, Mike Pompeo, a ameninţat luni Iranul cu "cele mai dure sancţiuni din istorie", Khamenei nu a răspuns direct cererii Statelor Unite de limitare a influenţei iraniene în Orientul Mijlociu, nici acuzaţiilor că Teheranul sprijină grupări armate în Siria, Liban şi Yemen.

În schimb, liderul iranian a susţinut pe site-ul său oficial de internet că "Republica Islamică nu poate trata cu un guvern care încalcă cu uşurinţă un tratat internaţional, îşi retrage semnătura şi, într-un spectacol teatral, se laudă cu retragerea, la televiziune". Khamenei a insistat că ţara sa a respectat acordul semnat în 2015 cu SUA, China, Rusia, Regatul Unit, Franţa şi Germania.

El a avertizat că "actualul preşedinte al SUA va avea aceeaşi soartă ca şi predecesorii săi, Bush şi neoconservatorii şi Reagan, şi va dispărea din istorie". AGERPRES


 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready