Paris
London
New York
Monday, 23 July, 2018
Last Update 19:53
10:01    |    09/08/2017

Un conflict cu Coreea de Nord ar fi devastator, avertizează premierul australian

Premierul australian Malcolm Turnbull a avertizat miercuri că un conflict cu Coreea de Nord ar fi "devastator", într-un context în care tensiunile dintre Washington și Phenian au escaladat, relatează DPA.

Marți, președintele american Donald Trump a declarat că va răspunde cu "foc și furie" dacă Phenianul continuă să profereze amenințări, iar nord-coreenii au replicat că au în vedere un atac cu rachetă asupra teritoriului american Guam.

Premierul australian a subliniat în fața presei la Canberra că singurul mod de a trata cu Coreea de Nord este de a aplica "presiune economică maximă" și a salutat noile sancțiuni impuse de Consiliul de Securitate al ONU.

Australia va pune în aplicare sancțiunile, dar este crucial ca Phenianul să revină la o atitudine rațională, a menționat Turnbull.

"Un conflict ar fi devastator. Ar avea consecințe catastrofale. Înțelegem cu toții acest lucru", a adăugat șeful guvernului australian.

La rândul său, șefa diplomației australiene, Julie Bishop, a apreciat că, deși țara sa nu ar reprezenta o țintă prioritară, este evident că situația "poate degenera într-un conflict mai grav". Ea a făcut apel la toate părțile să renunțe la escaladarea crizei, dar a refuzat să comenteze în legătură cu expresia "foc și furie" folosită de Donald Trump.

AGERPRES
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready