Paris
London
New York
Wednesday, 22 May, 2019
Last Update 10:25
18:04    |    29/11/2013

Stațiunile de pe Valea Prahovei au deja un grad de ocupare de 80% pentru Sărbători

Gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru Crăciun și Revelion este deja de peste 80% în stațiunile de pe Valea Prahovei, prețurile pachetelor turistice scoase la vânzare de hotelieri pornesc de la câteva sute de lei și ajung chiar la mai multe mii de lei de persoană sau pentru o cameră.

Potrivit autorităților, unitățile de cazare cu puține camere au reușit să vândă toate pachetele pentru sărbători, în timp ce altele mai mari mai au încă locuri libere fie pentru Crăciun, fie pentru Revelion.

Operatorii de turism au introdus în ofertele lor diverse facilități, între care excursii, plimbări cu sania, lansări de lampioane, discount la transportul pe cablu, facilități pentru copii și clasicul acces la piscină, spa și centru de agrement.

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, a declarat că în această stațiune de pe Valea Prahovei cel mai mic preț la un pachet de trei zile pentru sărbătorile de iarnă într-o unitate de cazare cotată cu trei stele pornește de la aproximativ 550 de lei/persoană și poate ajunge la peste 1.500 de lei, la patru sau cinci stele, în funcție de facilități.

'La acest preț, apar și noutăți. Pe lângă clasicele servicii — acces la centru spa, centru de agrement sau o plimbare cu sania în pădure, anul acesta vin oferte legate de excursii pe care organizatorii locali de turism le pun la dispoziția clienților. Sunt excursii în zona Transilvaniei și a vecinătăților, spre Bran, Brașov, de o zi sau o jumătate de zi', a explicat Popa.

Un hotel de patru stele recent renovat din Sinaia are în ofertă, pentru Crăciun, pachete turistice la tarife între 1.220 lei și 3.350 lei/cameră, iar pentru Revelion prețurile sunt cuprinse între 3.600 lei/cameră/sejur și 9.160 lei/cameră/sejur în funcție de tipul camerei și de numărul de nopți de cazare.

Popa a precizat că, deocamdată, gradul de ocupare a locurilor de cazare pentru perioada sărbătorilor de iarnă este de aproximativ 80%.

La Bușteni, un hotel de trei stele oferă, pentru Crăciun, pachete la prețuri între 520 lei și 1.000 lei în funcție de numărul de nopți de cazare și de tipul camerei, iar pentru Revelion tarifele sunt de 1.110 lei—1.535 lei.

Pachetul de Crăciun include cazarea cu mic dejun, cina din ajunul Crăciunului, program artistic specific, surprize pentru copii de la Moș Crăciun și masa festivă tradițională de Crăciun, iar cel pentru noaptea dintre ani include cazarea cu mic dejun, cină (tip bufet) în data de 30 decembrie, masa festivă de Revelion cu program artistic divers, brunch pentru 1 ianuarie și cina festivă de Sfântul Vasile.

Tot aici, două pensiuni de patru stele au oferte care merg de la 525 lei/persoană (Crăciun) până la 1.750 lei/persoană (Revelion).

Reprezentantul Centrului de Informare Turistică Bușteni, Mihai Coleși, a precizat că și aici gradul de ocupare a locurilor de cazare este, deocamdată, de aproximativ 80%.

La Azuga, gradul de ocupare este de aproximativ 90%, a precizat administratorul domeniului schiabil din stațiune, Vasile Richea.

Un hotel de trei stele aflat la baza pârtiei Sorica are în ofertă pachete pentru Crăciun de 750 lei/persoană/loc în cameră dublă (patru nopți) și pachete pentru Revelion la 1.500 lei/persoană/loc în cameră dublă (5 nopți).

La o unitate de cazare cotată cu patru stele tarifele sunt de 225 euro/loc/cameră dublă/sejur (trei nopți) sau 325 euro/loc/apartament/sejur, pentru Crăciun, și de 530 euro/loc/cameră/dublă/sejur (trei nopți) sau 630 euro/loc/apartament/sejur pentru Revelion.

Operatorii de turism spun că prețurile pachetelor turistice în stațiunile de pe Valea Prahovei pentru sărbătorile de iarnă sunt comparabile cu cele din anii trecuți.

 

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 
Banner
Banner
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready