Paris
London
New York
Thursday, 13 December, 2018
Last Update 20:46
12:24    |    19/10/2017

Tudose la Trade Winds: România are multe de oferit în domenii ca agricultura, industria high-tech, IT și producția industrială

România are multe de oferit în domenii ca agricultura, industria high-tech, IT și producția industrială, a declarat premierul Mihai Tudose, joi, la deschiderea Business Development Conference, eveniment organizat în cadrul misiunii comerciale Trade Winds 2017.

"România este una dintre cele mai mândre națiuni din UE, astăzi când ne mândrim cu cea mai mare rată de creștere economică. Ne mândrim, pe lângă apartenența europeană și parteneriatul cu Uniunea Europeană, parteneriatul cu NATO, și cu aniversarea a 20 de ani de Parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. Avem în România foarte multe de oferit de la potențial în zona de agricultură, până la potențialul extraordinar în industria high-tech, în IT, trecând la producția industrială, unde, din nou, ne mândrim cu o creștere de 8% față de anul trecut", a afirmat Tudose.

Prim-ministrul și-a exprimat convingerea că prezența în România a unor firme americane de renume mondial, ca Ford, Raytheon, General Dynamics, Bell Helicopters, care au venit și au investit, au făcut transfer tehnologic, reprezintă "un bun exemplu și o declarație a mediul de afaceri american" pentru țara noastră.

"Cred că eforturile dumneavoastră, eforturile Departamentului de stat pentru comerț, le mulțumesc și pe această cale, eforturile Ambasadei SUA în România, personal ale domnului Hans Klemm, eforturile colegilor mei din Guvern vor avea rezultate, iar, poate, de ce nu, peste alți 10 ani să facem o întâlnire de bilanț, să ne amintim cu drag de acest eveniment major în viața economică a României în relațiile cu SUA, un moment de bilanț unde să fim mândri de ceea am început să realizăm astăzi", a spus Tudose.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, aproximativ 100 de companii americane au venit la București și vor avea contacte cu peste 50 de firme românești, prilej pentru dezvoltarea unor proiecte comune.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready