Paris
London
New York
Thursday, 13 December, 2018
Last Update 20:46
23:43    |    09/10/2017

Tudose: Va fi o miniremaniere guvernamentală; săptămâna aceasta voi lua niște decizii

Premierul Mihai Tudose a anunțat luni seară că urmează o "miniremaniere guvernamentală", precizând că va lua o decizie săptămâna aceasta cu privire la plecarea unor miniștri din Guvern.

"Nu iese nimeni la pensie din această funcție și prima zi de prim-ministru este prima zi din ultimele zile, la un moment dat trebuie să pleci. Ați pomenit de acel sondaj. Nu sunt sociolog, dar din ce am vorbit cu ceilalți, dacă nu ai mâncat niște copii cruzi dimineață, n-ai cum să cazi în două săptămâni de la 40 și — la 20. (...) Mai mult, târgul e mic, se află cine a comandat-o, cum a comandat-o — în regulă, trecem peste. Dar și presupunând că — de aici a apărut și problema cu demisia—, presupunând că e adevărat (...), vom vedea. Eu sunt acolo să guvernez pentru români. Dacă românii nu mai cred în ceea ce facem, plecăm acasă toți", a declarat Tudose la Antena 3.

Potrivit șefului Executivului, nu se poate guverna "cu forța".

"Nu putem să guvernăm cu forța, împotriva a ceea ce vrea poporul român. De aici pleacă nemulțumirea mea și-atunci, dacă lucrurile stau așa, o analiză, ori sunt eu de vină, prin ce fac sau nu fac, sau sunt niște lucruri în guvern care justifică aceste cifre — prezența unor miniștri cu probleme penale, lipsa de activitate a unor miniștri sau lipsa de rezultate — și săptămâna asta voi lua niște decizii, dure, dar necesare", a spus Tudose.

Întrebat dacă acest sondaj făcut public ar putea fi "un joc", Tudose a răspuns: "Foarte corect. (...) Haideți să spunem că este adevărat, plec de la premisa că este adevărat. Dacă este așa, repet, sunt două probleme — ori am eu o problemă și trebuie să plec acasă, ori sunt niște probleme în guvern și trebuie să le reglăm".

Totodată, chestionat dacă aceste probleme ar putea fi legate de existența unor miniștri cu probleme penale în guvern, Tudose a răspuns: "Da. (...) Dacă tot facem un reset la partea de imagine și de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puțin încă doi miniștri, pe care am să-i rog să părăsească cabinetul. (...) O miniremaniere. (...) Sunt trei (miniștri — n.r.) cu probleme, care, într-adevăr, creează probleme și la nivel de percepție publică și unele dintre situații și la nivel de Comisie Europeană".

Șeful Executivului a mai spus că își va asuma propunerile privind remanierile din Guvern și le va supune votului coaliției de guvernare.

"O să anunț săptămâna asta, o să anunț întâi partidul, evident, nu la televizor (...) O să îmi asum propunerile și o să le supun votului coaliției", a arătat Tudose.

El a precizat că a găsit și soluțiile privind înlocuirile, însă nu a luat o decizie finală. "Nu am o decizie finală. Am găsit niște soluții bune, dacă între timp apare ceva mai bun, e ok", a mai afirmat premierul.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready