Paris
London
New York
Wednesday, 26 September, 2018
Last Update 17:56
11:41    |    28/09/2017

Iohannis: Realitatea sistemului educațional este în continuare îngrijorătoare

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că educația trebuie să fie nucleul societății românești, punctând că, din păcate, realitatea sistemului educațional este în continuare îngrijorătoare.

"Pentru mine, educația trebuie să fie nucleul societății românești și, pentru ca aceasta să poată progresa, este nevoie de un sistem de valori solid, o cultură a succesului bazată pe muncă, performanță, talent, onestitate și integritate, dar și de guvernanți care să își dorească toate aceste lucruri. Din păcate, realitatea sistemului educațional din România este în continuare îngrijorătoare și nu putem spune că astăzi el oferă șanse egale tuturor", a spus Iohannis, la evenimentul "United Way Roundtable On Philanthropy", care se desfășoară la București.

El a afirmat că proiectul 'România Educată' este instrumentul care va furniza soluții predictibile și durabile la o serie de probleme actuale.

"Am convingerea însă că proiectul 'România Educată' va reuși să furnizeze o abordare integratoare, complexă și coerentă, care să trateze rădăcina problemelor din sistem", a arătat Iohannis.

Șeful statului a precizat că educația nu se face de una singură și nu este responsabilitatea exclusivă a școlii.

"Avem nevoie de părinți implicați în acest proces, care să conștientizeze importanța pe care o formă de învățământ o are în viața copilului. De asemenea, profesorii trebuie ajutați, sprijiniți și motivați pentru a găsi metode adaptate nevoilor elevilor. Educația de calitate pentru toți este dezideratul nostru comun și toți cei implicați trebuie să își asume responsabilitatea în desăvârșirea lui", a susținut președintele Iohannis.

El a menționat că multe dintre lucrurile bune care se întâmplă în prezent în educație sunt opera unor organizații non-guvernamentale.

Șeful statului le-a transmis organizatorilor evenimentului la care este prezent să participe în continuare în cadrul proiectului 'România Educată'.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready