Paris
London
New York
Wednesday, 29 January, 2020
Last Update 09:19
16:06    |    07/09/2017

Tudose spune că Institutul Cantacuzino ar putea fi utilat cu 100 de milioane de euro din fonduri UE

Prim-ministrul Mihai Tudose a afirmat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că pentru utilarea Institutului Cantacuzino ar putea fi folosite fonduri europene în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

Totodată, premierul Tudose i-a cerut vicepremierului Marcel Ciolacu, ministru interimar al Apărării, să continue demersul privind trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea MApN.

"Domnul Ciolacu, vă rog frumos în perioada de interimat de la Ministerul Apărării să continuați demersul început cu domnul ministru Bodog pentru Cantacuzino, cu atât mai mult cu cât doamna comisar european ne-a spus că putem găsi și o soluție de finanțare, aproximativ 100 de milioane de euro, din fonduri europene pentru utilarea la nivel de vârf a acestui institut", a spus Tudose.

La rândul său, Marcel Ciolacu a arătat că actul normativ referitor la Institutul Cantacuzino ar urma să fie prezentat. "În ședința următoare, (...) o să fie actul normativ. Am vorbit și eu cu domnul ministru al Sănătății și mi-a dat vestea cea bună", a precizat Ciolacu.

După o întâlnire avută joi cu comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, premierul Tudose a anunțat că Executivul a primit "un ajutor nesperat" din partea Comisiei Europene pentru Institutul Cantacuzino.

"Rămâne de mutat în zona militară, dar și cu o finanțare de la Uniunea Europeană", a declarat Tudose, după întâlnirea cu Corina Crețu, care a avut loc la Palatul Victoria înaintea ședinței de Guvern.

AGERPRES
 
Banner
 
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready