Paris
London
New York
Sunday, 05 April, 2020
Last Update 22:52
14:01    |    16/03/2020

Coronavirus: Măsuri restrictive în Europa și SUA. În China a scăzut numărul pacienților

La nivel global, numărul deceselor provocate de coronavirus a depășit cifra de 6500. Sunt și aproape 170 de mii de îmbolnaviri. În China, unde a apărut noul tip de coronavirus, au rămas mai puțin de 10 mii de pacienți din totalul de peste 80 de mii și deja s-au deschis școlile în mai multe provincii. Și în Coreea de Sud numărul vindecărilor este mai mare decât al îmbolnăvirilor. Europa este acum epicentrul pandemiei, iar țările cele mai afectate au înregistrat în ultimele 24 de ore un număr record de decese. 368 în Italia, 97 în Spania și 36 în Franța. Multe țări sunt în stare de urgență și au impus restricții la frontiere și noi reguli pentru cetățeni.

Granița Germaniei cu Danemarca este doar una din cele 5 pe care oficialii de la Berlin au decis sa la inchida pentru a preveni răspândirea îmbolnăvirilor. La fel se întâmplă și la frontierele țării cu Austria, Luxemburg, Elveția și Franța, unde traficul a fost restricționat.

Un motiv al închiderii este și pentru a limita cumpărăturile peste graniță, pe care le fac cetățenii din statele vecine si care au golit magazinele nemtesti. Mai multe țări europene și-au închis granițele, printre care Spania, Italia, Polonia, Slovacia sau Cehia. Guvernul de la Praga a impus și restricții de circulație.

Și peste Ocean se iau măsuri restrictive. Panama, Peru si Argentia au anunțat că își închid de astăzi granițele, iar în SUA, președintele Trump a îndemnat din nou la calm, după ce oamenii au luat cu asalt magazinele pentru a-și face provizii.

În marile orașe, New York și Los Angeles, s-au impus măsuri pentru prevenirea răspândirii infecțiilor. De astăzi, se  închid toate școlile, sălile de spectacole, barurile și restaurantele.

Dar nu toată lumea este panicată. În Mexic, unde sunt 53 de cazuri confirmate, zeci de mii de oameni au participat în weekend la un festival de muzică latino. Și președintele țării a fost la mai multe evenimente publice, unde abia dacă s-a referit la pandemia de coronavirus.

Și în Brazilia, oamenii au ignorat recomandările și au ieșit la manifestații de susținere a președintelui Bolsonaro, care, potrivit sfatului medicilor, ar fi trebuit să stea izolat. Șapte membri din anturajul său sunt infectați cu noul tip de coronavirus.
 
TVR
 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready