Paris
London
New York
Tuesday, 19 February, 2019
Last Update 01:25
00:09    |    25/04/2018

Adrian Năstase: Dinu C. Giurescu - o mare personalitate academică

Academicianul Dinu C. Giurescu a fost o mare personalitate academică şi totodată o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti, a scris pe pagina sa de socializare fostul premier Adrian Năstase, preşedintele Fundaţiei Europene Titulescu.

"A murit Dinu C. Giurescu, distins cărturar şi patriot. O mare personalitate academică, o voce inconfundabilă în disputele tranziţiei româneşti. Curajul opiniilor sale a marcat generaţii şi a moralizat elitele intelectuale. La 16 martie 2016, atunci când Fundaţia Europeană Titulescu a împlinit un sfert de secol de existenţă, membrii Consiliului Fundaţiei l-au desemnat membru de onoare. Mesajul său a fost emoţionant. Aşa cum au fost toate discursurile sale publice. Aşa cum au fost îndemnurile sale pline de înţelepciune. Condoleanţe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!", a scris marţi Adrian Năstase.

Academicianul Dinu C. Giurescu a murit marţi, la vârsta de 91 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. Potrivit Biroului de presă al Academiei Române, decesul a survenit în spital, după trei zile de la internare. AGERPRES

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready