Paris
London
New York
Monday, 22 October, 2018
Last Update 15:33
11:41    |    13/12/2017

Regele Mihai I a fost readus in tara ! Romania in doliu !

Sicriul cu corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus, miercuri, la ora 11,00, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. După o scurtă slujbă religioasă, corpul neînsuflețit al regelui este transportat cu mașina la Sinaia, unde miercuri, de la ora 14,00, va fi așezat în Holul de Onoare al Castelului Peleș.

Miercuri, la ora 18.00, corpul neînsuflețit al Majestății Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleș la Sala Tronului din Palatul Regal, unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat. Publicul și presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

Sala tronului este locul în care majestatea sa a depus jurământul în anul 1940.

Toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Majestății Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 și ora 24.00;

Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00;

Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 și ora 22.00.

Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

Cei prezenți la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I, sunt rugați să respecte următoarele reguli:

Să fie îmbrăcați în ținută corespunzătoare, cu culori închise.

Să nu poarte sacoșe, genți ori bagaje voluminoase de niciun fel.

Să nu vină însoțiți de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii.

Să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea și filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei.

Să aibă la ei un document de identitate.

Nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi așezate în grădina din fața Palatului Regal sau pe trotuarul din fața grilajului Palatului. Personalul Casei Majestății Sale va fi la fața locului, pentru a îndruma publicul participant.

Persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poștă, pe adresa Palatului Elisabeta.

În incinta Palatului Regal, fumatul și vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise.

Să coopereze cu personalul specializat al Ministerului Afacerilor Interne pe timpul verificărilor de securitate care se vor efectua în curtea și în interiorul Palatului Regal.

Alergatul în perimetrul de siguranță este strict interzis.

Să respecte programul activităților și traseul de deplasare stabilit de organizatori și indicațiile personalului specializat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcționa un post de prim-ajutor.

În ziua de sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La ora 11.00, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanți.

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready