Paris
London
New York
Friday, 20 September, 2019
Last Update 16:38
20:42    |    16/01/2015

Vicepremierul Bulgariei: Ţara noastră trebuie să urmeze exemplul României în combaterea corupţiei

Bulgaria trebuie să urmeze exemplul României în combaterea corupţiei, a declarat vicepremierul bulgar Meglena Kuneva după întrevederea pe care a avut-o cu Laura Codruţa Kovesi, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi cu Horia Georgescu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Integritate.

Bulgaria trebuie să urmeze exemplul României dacă vrea să combată eficient corupţia, a afirmat Kuneva, citată de postul bTV şi de site-ul Novinite.com.

Este clar că Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) oferă rezultate în România, a adăugat Kuneva, notând că Bulgaria are posibilitatea de a constitui structuri identice în scopul combaterii corupţiei.

"Sunt necesare structuri independente pentru combaterea corupţiei la nivel înalt, fără presiuni politice", a insistat Kuneva, aflată în vizită la Bucureşti.

Potrivit site-ului Novinite.com, în cursul discuţiilor cu Meglena Kuneva, Horia Georgescu şi Laura Codruţa Kovesi au prezentat informaţii detaliate despre funcţionarea instituţiilor pe care le conduc. Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready