Paris
London
New York
Wednesday, 22 May, 2019
Last Update 10:25
16:28    |    09/03/2014

PROTESTE faţă de eutanasierea câinilor organizate în mai multe oraşe din ţară: Vrem soluţii, nu masacru !

Sute de persoane, majoritatea însoţite de câini, au protestat, sâmbătă după-amiaza, în mai multe oraşe din ţară, faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, cerând autorităţilor să folosească soluţii alternative, precum sterilizarea, adopţia sau microciparea animalelor.

Aproximativ 300 de persoane au protestat faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân în Capitală

Oamenii s-au adunat în Piaţa Victoriei, la sediul Guvernului, cu pancarte cu mesaje împotriva eutanasierii, dar şi cu candele aprinse. Unii dintre ei au venit şi cu animalele de companie în lesă, atât căţei de rasă, cât şi comunitari care au fost adoptaţi.

La manifestaţie au fost prezenţi membri ai unor ONG-uri din Râmnicu Vîlcea, Piteşti, Ploieşti şi Cluj - Napoca, precum şi cetăţeni străini.

Pe pancartele lor erau mesaje precum "Europe against killing of Romanian Stray Dogs" (Europa este împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România), "Stop crimei, vrem sterilizarea şi ciparea tuturor cîinilor cu stăpân şi pedepsirea abandonului", "Viaţa în adăpost nu este viaţă", "Adăposturile primăriei sunt lagăre de exterminare" şi "Adoptă şi tu un câine".

Oamenii au făcut un apel pentru adopţia în masă şi sterilizarea câinilor fără stăpân şi scandează "Uniţi salvăm, viaţa apărăm", "Vrem soluţii, nu masacru" şi "Dacă suntem laşi, nu scăpăm de ucigaşi".

 Cluj-Napoca : "Nu eutanasierii"

Iubitorii de câini s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, majoritatea împreună cu animalele pe care le au, purtând pancarte cu mesaje precum "Români, opriţi masacrul câinilor, Europa ne arată cu degetul", "Toate fiinţele au dreptul la viaţă, cine sunteţi voi să le luaţi acest drept?”, "Ruşine România", "Nu ne aruncaţi în stradă, nu ne omorâţi, sterilizaţi mamele noastre", "Ruşine medicilor veterinari care hingheresc câinii", "Iubiţi şi câinii vagabonzi" şi "Nu eutanasierii".

Participanţii au scandat "Suntem vocea lor, vocea căţeluşilor", "Dreptul la viaţă" şi "Stop eutanasierea".

Monica Iorga, reprezentant al unei asociaţii de protecţie a câinilor, a declarat că patrupedele nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâte.

"Dorim ca oamenii să ştie ce trebuie să facă pentru salvarea câinilor maidanezi şi vrem să sprijinim şi autorităţile, pentru a nu chinui şi a nu eutanasia câinii. Protestăm faţă de eutanasierea câinilor şi am venit să susţinem dreptul la viaţă al acestora. Şi aceste animale au dreptul să trăiască iar noi, oamenii, suntem datori să le protejăm şi nu să le omorâm. Câinii nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâţi. Soluţiile la eutanasiere ar fi sterilizarea, adopţiile sau microciparea câinilor vagabonzi", a spus Iorga.

Finuca Bora, reprezentant al altei asociaţii, a declarat, la rândul său, că manifestarea de la Cluj-Napoca are loc concomitent cu alte proteste faţă de eutanasierea câinilor organizate în mai multe oraşe europene.

Legea nr. 258/2013, adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie 2013, stabileşte, printre altele, posibilitatea eutanasierii câinilor din adăposturile publice, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, după un termen de 14 zile lucrătoare.

Mediafax

 
Banner
 
Banner
 
Confesiuni Jurnalistice
cu George Grigoriu
Banner
 
 
 
 
ipv6 ready